Σελίδες

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Ε.Κ.Θ.: Ψήφισμα Συμπαράστασης στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη)

Αριθ.Πρωτ.:142                                                          Θεσσαλονίκη, 9/6/2016


Ψήφισμα Συμπαράστασης
στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ
(Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη)

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εκφράζει τη συμπαράσταση του στα 10 στελέχη, μέλη της ΑΤΙΚ, Συνομοσπονδίας Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη που στις 17 Ιουνίου 2016 έρχονται αντιμέτωποι με το ανώτατο δικαστήριο του Μονάχου και ζητά να σταματήσει κάθε δίωξη και να αφεθούν ελεύθεροι οι κρατούμενοι αγωνιστές.
Πρόκειται για την κορύφωση μιας δικαστικής - αστυνομικής επιχείρησης που άρχισε τον Απρίλιο του 2015 σε Γαλλία, Ελβετία, Ελλάδα και Γερμανία. Το κατηγορητήριο -με στοιχεία από τις τουρκικές αρχές - είναι πως οι 10 αγωνιστές αποτελούν μέλη της παράνομης οργάνωσης TKP/ML και οι κατηγορίες στοιχειοθετούνται με βάση τον γερμανικό ποινικό κώδικα που αφορά τη σύσταση και συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις στο εξωτερικό.

Οι κατηγορίες ωστόσο, είναι αβάσιμες, όχι μόνο γιατί η συγκεκριμένη οργάνωση (TKP/ML) δε βρίσκεται καν στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά γιατί το τουρκικό καθεστώς, θεωρεί κάθε πολιτικό κόμμα που αγωνίζεται για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες στο εσωτερικό του ως "τρομοκρατικό". Και όλα αυτά την ώρα που η Τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει να διώκει αγωνιστές, δημοσιογράφους, εκπαιδευτικούς, αλλά και κάθε φωνή που εναντιώνεται στην πολιτική της κυβέρνησης.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ.