Σελίδες

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΙΚ!

ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΚΗ
ΤΩΝ 10 ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΙΚ.
ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥΣ!

Προφυλακισμένοι επί 2,5 χρόνια οι δέκα Τούρκοι αγωνιστές της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδίας Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη) συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη της υπεράσπισης των δημοκρατικών, αντιφασιστικών και κομμουνιστικών ιδεών σε μια δίκη παρωδία με χαλκευμένα στοιχεία των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και κατήγορο το γερμανικό κράτος. ΕΕ, Γερμανία και Τουρκία σε αγαστή συνεργασία διώκουν κάθε προοδευτική και κυρίως επαναστατική φωνή στο πλαίσιο των στενών σχέσεών τους και του αντικομμουνιστικού μνημονίου. Η πολιτική της φασιστικοποίησης δεν εξαιρεί αγωνιστές που έχουν περάσει χρόνια και έχουν υποστεί βασανιστήρια στα κάτεργα της Τουρκίας για την πάλη τους ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Από την σύλληψή τους τον Απρίλιο του 2015 σε Γαλλία, Ελβετία, Γερμανία και Ελλάδα (με ευθύνη και της Ελληνικής κυβέρνησης που εξέδωσε μέσω Γαλλίας στη Γερμανία έναν από αυτούς) έχει γίνει φανερό ότι η δίκη τους, που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2016 και αναμένεται να κρατήσει μήνες ακόμη, αποτελεί απόδειξη στήριξης των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στο φασιστικό καθεστώς της Άγκυρας. Ταυτόχρονα, όμως, αποτελεί αφορμή για μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες αλληλεγγύης σε πολλές χώρες που καταλήγουν στις Γερμανικές Πρεσβείες και Προξενεία. Σε κάθε δικάσιμο και παρά τις πολλαπλές διακοπές συγκεντρώνονται έξω από το δικαστικό μέγαρο του Μονάχου εκατοντάδες διαδηλωτές ζητώντας την απελευθέρωση και αθώωσή τους.

Στη χώρα μας η Επιτροπή Υποστήριξης των Τούρκων Αγωνιστών της ΑΤΙΚ προχώρησε σε καμπάνια γνωστοποίησης του ζητήματος στο λαό, συγκέντρωση εκατοντάδων ψηφισμάτων μαζικών φορέων και υπογραφών, διαδηλώσεις, εκδηλώσεις, παραστάσεις σε υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη την εποχή που εκκρεμούσε η έκδοση ή μη των αγωνιστών (κατάφερε μάλιστα να μην εκδοθούν τρεις από τους τέσσερις αρχικά συλληφθέντες), ενώνοντάς τη φωνή της με το διεθνές κύμα συμπαράστασης.

Η σκληρή στάση που τηρεί η σύνθεση του δικαστηρίου από την αρχή της δίκης ήρθε να ενισχυθεί από την αντιδραστική τροποποίηση του γερμανικού ποινικού κώδικα το φετινό καλοκαίρι που έγινε κεκλεισμένων των θυρών στη γερμανική βουλή, με βάση την οποία στοιχεία της δικογραφίας που δεν μπορούσαν να χρησιμεύσουν αποδεικτικά για την καταδίκη κάποιου (παρακολουθήσεις τηλεφώνων, αναρτήσεις και αναγνώσεις ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, τα “στοιχεία” δηλ. που έστειλε η Τουρκία) θεωρούνται πλέον αποδεικτικά στοιχεία. Ταυτόχρονα απορρίφθηκαν χωρίς συζήτηση (!) όλες οι αιτήσεις αποφυλάκισης των αγωνιστών που βασίζονταν στο δυσανάλογο του χρόνου προφυλάκισής τους σε σχέση με τις προβλεπόμενες ενδεχόμενες ποινές, την ίδια στιγμή που αποκλείεται το κοινό από την γνώση των επιχειρημάτων κατηγορουμένων και υπεράσπισης (!)

Είναι φανερό ότι οι εργαζόμενοι κι ο λαός μας χρειάζεται να αγκαλιάσουν την υπόθεση της υπεράσπισης των αγωνιστών της ΑΤΙΚ και κάθε αγωνιστή που παλεύει ενάντια στον φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Ενδεχόμενη καταδίκη θα σημάνει πογκρόμ διώξεων σε δυνάμεις και αγωνιστές στο σύνολο της Ευρώπης. Δεν πρόκειται στενά για ένα “προσωπικό” ζήτημα δέκα αγωνιστών, μαθημένων άλλωστε σε τέτοιου είδους αντιμετώπιση όλα τα δίσεκτα χρόνια από τον καιρό της χούντας του Εβρέν στην Τουρκία το 1980. Πρόκειται για στοχοποίηση κάθε φωνής αντίστασης, κάθε φωνή ελευθερίας.

ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΙΚ!

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ!

Η ΑΤΙΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ! 

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ! 

23.10.2017

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 
ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΙΚ
epitropistirixis.blogspot.gr